PŘÍPRAVA

30 minut

OBTÍŽNOST

snadné

DOBA VAŘENÍ

25 minut

POČET PORCÍ

1 porce

SDÍLEJTE RECEPTY

Dejte vědět svým přátelům


SLOŽENÍ

1 plechovka tuňáka Rio Mare Leggero po 60 g

½ lžíce olivového oleje

½ lžičky jemně nasekaného česneku

½ lžíce jemně nasekané petrželky

200 g konzervy nakrájených rajčat

125 g rigatoni

POUŽITÝ PRODUKT

Stampa ricetta

DOPORUČENÁ KONZUMACE:

POSTUP

1   Česnek nasekejte najemno a osmažte na pánvi s olejem 1-2 minuty dozlatova. Přidejte petržel a míchejte 1 minutu, poté přidejte rajčata. Snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte cca 5-10 minut, dokud nevznikne konzistence omáčky.

2   Do pánve přidejte tuňáka a promíchejte s omáčkou. Vařte 5 minut.

3   Přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte rigatoni a vařte podle návodu na obalu nebo do al dente. Sceďte a přesypte do servírovací mísy.

4   Vmíchejte omáčku, dochuťte černým pepřem.

5   Naservírujte na talíř.


DOBROU CHUŤ!

Stampa ricetta Stampa ricetta

NUTRIČNÍ HODNOTY

Bílkoviny

g

Kalorie

Kcal

Sacharidy

g

Tuky

g

POSTUP PŘÍPRAVY

krok 1

krok 2

krok 3

Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic.

Ondřej Kolář
fotbalový brankář

Recepty našich sportovců

 
Bramborový salát s tuňákem, zeleninou a zakysanou smetanou

 
Čočka a brambory dušené s tuňákem

 
Kuskus s tuňákem a zeleninou („to go“)

 
Rigatoni s tuňákem

 
Salát s tuňákem, zeleninou a ovocem („to go“)

 
Salát se zeleninou, kuskusem a tuňákem

 
Svačina: Cizrnové placky s tuňákem a paprikou

 
Svačina: Sendviče s tuňákem a vařeným vejcem

 
Těstoviny s tuňákem, rajčaty a vlašskými ořechy