Pizza s tuňákem, červenou cibulkou a cherry rajčátky

Složení

na jednu pizzu:
500 g hotového těsta na pizzu
2x 80 g balení tuňáka Rio Mare s chilli
1 sladká červená cibule
300 g mozzarelly
200 g cherry rajčat
60 g extra panenského olivového oleje
lžička oregana
sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji s italskou chilli papričkou 3x 80 g

Objevte více

Příprava

    1. Předehřejte troubu na 210° a nakrájejte mozzarellu na kostky.

    2. Formu na pizzu vymastíme, těsto rozložíme na vrch, dobře jej zatlačíme konečky prstů, vymastíme trochou oleje.

    3. Nakrájejte cherry rajčata na čtvrtiny a rozdělte je na těstoviny, cibuli nakrájejte na tenké plátky a přidejte ji k cherry rajčatům, přidejte na kostičky nakrájenou mozzarellu, dochuťte špetkou soli, doplňte oregánem a pokapejte vydatně olejem.

    4. Vložte pizzu do horké trouby a pečte asi 20 minut. Přidejte tuňáka na pizzu jen několik minut před koncem vaření, aby se v troubě dochucoval jen dvě nebo tři minuty, aby se příliš nevysušil.