Jemné citrónové rizoto
![](https://www.riomare.cz/wp-content/uploads/2018/11/25171_risotto-delicato-fin.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Složení
350 g kulatozrnné rýže
150 g lososových filetů Rio Mare v olivovém oleji
chemicky neošetřený citrón
½ cibule
1 stroužek česneku
svazek petrželky
1,5 litru rybího nebo zeleninového vývaru
50g másla
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.cz/wp-content/uploads/2018/11/25171_risotto-delicato-fin.jpg)
Příprava
Rizoto je tradiční italský pokrm, jehož základem je kulatozrnná rýže. Jeho příprava nabízí nekonečné množství variací, neboť se do něj hodí spousta pochoutek. My vám nabízíme delikatesu s rybím masem a citrónovou kůrou.
Postup přípravy:
1. Nakrájejte cibuli a česnek dohromady. Petrželku nasekejte odděleně. Nastrouhejte citrónovou kůru a vymačkejte šťávu z ½ citrónu.
2. Ve větším hrnci lehce osmahněte cibuli a česnek na polovině másla, přidejte rýži a nechte zhruba 3 minuty restovat. Zalijte citrónovou šťávou a postupně, když se tekutina vyvaří, přidávejte horký vývar. Pravidelně míchejte.
3. Dvě minuty před dokončením přidejte odkapané filety rozdělené na kousky spolu s petrželkou, citrónovou kůrou a zbývajícím máslem. Rizoto by mělo mít typickou krémovou konzistenci. Ihned podávejte.