Jemné citrónové rizoto

Složení

pro 4 porce:
350 g kulatozrnné rýže
150 g lososových filetů Rio Mare v olivovém oleji
chemicky neošetřený citrón
½ cibule
1 stroužek česneku
svazek petrželky
1,5 litru rybího nebo zeleninového vývaru
50g másla

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Filety z lososa v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    Rizoto je tradiční italský pokrm, jehož základem je kulatozrnná rýže. Jeho příprava nabízí nekonečné množství variací, neboť se do něj hodí spousta pochoutek. My vám nabízíme delikatesu s rybím masem a citrónovou kůrou.

    Postup přípravy:

    1. Nakrájejte cibuli a česnek dohromady. Petrželku nasekejte odděleně. Nastrouhejte citrónovou kůru a vymačkejte šťávu z ½ citrónu.

    2. Ve větším hrnci lehce osmahněte cibuli a česnek na polovině másla, přidejte rýži a nechte zhruba 3 minuty restovat. Zalijte citrónovou šťávou a postupně, když se tekutina vyvaří, přidávejte horký vývar. Pravidelně míchejte.

    3. Dvě minuty před dokončením přidejte odkapané filety rozdělené na kousky spolu s petrželkou, citrónovou kůrou a zbývajícím máslem. Rizoto by mělo mít typickou krémovou konzistenci. Ihned podávejte.