Panzanella s lososem

Složení

pro 4 porce:
1 velká ciabatta, den stará (italský chléb s velkými oky, koupíte běžně v supermarketech)
2x 150 g lososových filetů Rio Mare v olivovém oleji
4 pevná zralá rajčata
1 cibule
hrst čerstvých bazalkových lístků
šťáva z půlky citronu nebo 3 lžíce vinného octa
4 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl, čerstvě namletý pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Filety z lososa v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    Panzanella je tradiční italský chlebový salát, který se v originále připravuje s ančovičkami. Kdysi sloužil jako jídlo chudých, protože hlavní ingrediencí byl chléb. Dnešní podoba panzanelly už chudé jídlo nepřipomíná díky široké škále ingrediencí, které máme k dispozici. Lososová verze je dokonce natolik luxusní, že ji můžete bez obav podávat i návštěvě. V letních měsících se bude skvěle hodit jako lehké jídlo nebo předkrm.

    Postup přípravy:

    1. Chléb nakrájejte na kostičky a dejte do větší mísy. Na kostky nakrájejte i rajčata, zachyťte jejich šťávu a vše přidejte k chlebu. Důkladně promíchejte, ať se chléb s rajčaty a šťávou spojí.

    2. Filety z lososa rozdělte na větší kousky a přidejte je do salátu.

    3. Cibuli nakrájejte na plátky a spolu s pokrájenými lístky bazalky ji zamíchejte k dalším přísadám.

    4. Nakonec salát zalijte citrónem, olivovým olejem a dochuťte pepřem a solí. Salát nechte minimálně dvě hodiny uležet v lednici • všechny chutě se tak spojí dohromady.