Losos s lilkem

Složení

pro 4 porce:
2x 150 g lososových filetů Rio Mare v olivovém oleji
2 lilky
2 stonky řapíkatého celeru
2 zralá rajčata
½ cibule
4 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce vypeckovaných černých oliv
2 lžíce piniových oříšků
1 lžička kaparů
1 lžička vinného octa
hrst pokrájené petrželky
cukr a sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Filety z lososa v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Lilky nakrájejte na kostičky, cibuli a celer nasekejte a rajčata oloupejte a pokrájejte.

    2. Na lžíci oleje osmažte cibuli a celer, přidejte čajovou lžičku cukru a vinného octa a zahřívejte, dokud se tekutina nevypaří.

    3. Přidejte lilek, špetku soli a olej. Opékejte na silném plameni 5 minut, poté přidejte olivy, rajčata, kapary a opražené piniové oříšky.

    4. Lososa ohřejte a odkapaného servírujte na lilkovou směs, nakonec posypte krájenou petrželkou.

    Tuto variantu můžete obměnit nahrazením lilku žlutou paprikou.

    Tip šéfkuchaře:

    Lilek, někdy nazývaný také jako baklažán, je výživný, má lehkou a jemnou chuť. Před přípravou se doporučuje plod rozkrojit, osolit, nechat „vyplakat“ a vyloučenou tekutinu vysušit papírovým ubrouskem, lilek tak nebude hořký.