Tuňákový salát s jablky a praženými mandlemi
![](https://www.riomare.cz/wp-content/uploads/2018/06/Tuňákový-salát-s-jablky-a-praženými-mandlemi.png)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Složení
pro 4 porce:
3 plechovky tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem (po 80 g)
2 červená jablka
20 g mandlí nakrájených na špalíčky
40 ml extra panenského olivového oleje
jedno srdíčko řapíkatého celeru
hrst křehkých salátových lístků
sůl na dochucení
3 plechovky tuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem (po 80 g)
2 červená jablka
20 g mandlí nakrájených na špalíčky
40 ml extra panenského olivového oleje
jedno srdíčko řapíkatého celeru
hrst křehkých salátových lístků
sůl na dochucení
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.cz/wp-content/uploads/2018/06/Tuňákový-salát-s-jablky-a-praženými-mandlemi.png)
Příprava
1. Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i tmavnout.
2. Omyjte jablka a neoloupaná je nakrájejte na kostky. Pak je smíchejte s tuňákem s citronem a černým pepřem.
3. Nakrájejte celer na tenké plátky, přidejte k salátu a dochuťte olejem a solí.
4. Naaranžujte salát do misky, nahoru dejte směs tuňáka s jablky a posypejte praženými mandlemi.