Tuňáková omáčka

Složení

pro 4 porce:
3x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
200 g rajčatového pyré
1 malá cibule
½ stroužku česneku
100 ml bílého vína
1 větvička petržele
1 větvička bazalky
40 g extra panenského olivového oleje
sůl dle potřeby

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Nakrájejte cibuli a česnek a na jemno nakrájejte bazalku a petrželku. Smažte cibuli a česnek v pánvi až do sklovata. Přidejte víno a vařte asi 3 minuty, až se alkohol odpaří.

    2. Přidejte rajčatový protlak, osolte a vařte asi deset minut. Přidejte odkapané maso tuňáka a nakrájené bylinky, promíchejte všechny ingredience dohromady, míchejte asi jednu minutu a omáčku odstraňte z ohně.

    3. Do omáčky můžete také přidat sáček šafránu, který mu dává neobvyklou a zajímavou chuť.