Tuňák s kandovanými cherry rajčaty a praženými piniovými oříšky

Složení

pro 4 porce:
500 g cherry rajčat
2x 160 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
20 g piniových oříšků
50 g extra panenského olivového oleje
1 lžíce cukru
sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák ve vlastní šťávě

Objevte více

Příprava

    1. Předehřejte troubu na 120 °C, položte cherry rajčata na pekáč, osolte, přidejte trochu oleje a posypte cukrem.

    2. Nechte je péci v troubě asi hodinu a 20 minut.

    3. Opražte piniové oříšky na pánvi s nepřilnavým povrchem bez přidávání dalších přísad. Při pražení se snažte udržet je v neustálém pohybu.

    4. Slijte tuňáka a podávejte s rajčaty i se šťávou, která zbyla v pekáčku. Ozdobte opraženými piniovými oříšky.