Tuňák s hummusem, opečeným lilkem a cherry rajčaty

Složení

pro 4 porce:
2 plechovky tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji (po 80 g)
250 g vařené cizrny
2 polévkové lžíce tahini (sezamové pasty)
4 kostky ledu
1 limeta
50g extra panenského olivového oleje
1 velký lilek
200 g červených, žlutých a zelených cherry rajčat
hrst bazalky
1 stroužek česneku
sůl na dochucení

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v extra panenském olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Nakrájejte lilek na špalíky a orestujte s mírně rozmačkaným neoloupaným stroužkem česneku na nepřilnavé pánvi s 30 g oleje. Osolte a opékejte dozlatova.

    2. Dejte tahini do kuchyňského robota a zpracujte na jemno. Přidejte cizrnu, led, špetku soli a limetovou šťávu a umixujte na hustou omáčku. Pokud máte raději krémovější hummus, přidejte trochu vody.

    3. Nakrájejte cherry rajčata na kostičky a ochuťte zbytkem soli a oleje

    4. Přendejte hummus na talíř, do středu dejte tuňáka s trochou jeho oleje a ozdobte lilkem, cherry rajčaty a bazalkou. Podávejte s pita chlebem.