Rýže Basmati smažená ve Woku s tuňákem a dýní

Složení

pro 4 porce:
350 g rýže basmati
1 plátek dýně
2x 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
2 čerstvé jarní cibulky
½ hot chilli papričky
sůl
bílý pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Rozpalte několik polévkových lžic oleje v pánvi Wok a osmažte česnek, nasekanou jarní cibulku a chilli papričku. Přidejte dýni pokrájenou na kostky, sůl a vařte na středním plameni. Přidejte trochu vody, v případě potřeby.

    2. Nasypte rýži do půl litru vroucí osolené vody, snižte plamen, přidejte lžíci oleje a vařte, dokud není basmati rýže "al dente" (voda by měla být úplně absorbována). Jakmile je rýže uvařena, osmažte rýži v pánvi Wok s dýní, přidejte část odkapaného tuňáka a nechte absorbovat chuť.

    Tip šéfkuchaře:

    Rozdělte rýži na talíře a ozdobte zbývajícími kousky tuňáka. Pokapejte olivovým olejem, dochuťte bílým pepřem a ozdobte nakrájenou jarní cibulkou.