Puntíkatá hrášková polévka

Složení

pro 4 porce:
1 tuba tuňákového krému Rio Mare Paté 100 g
300 g mraženého hrášku
1 bílá cibule
1 brambora
600 ml zeleninového vývaru
40 g extra panenského olivového oleje
sůl na dochucení

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Paté tuňákový krém, tuňáková paštika

Objevte více

Příprava

    1. Nasekejte cibuli najemno, oloupejte bramboru a nakrájejte ji na kostičky. Orestujte zeleninu s trochou soli na pánvi s olivovým olejem, zamíchejte a několik minut ji opékejte.

    2. Přidejte hrášek a zeleninový vývar a vařte asi 15 minut nebo do změknutí. Sundejte polévku z plotny, dejte suroviny do mixéru a rozmixujte do podoby přiměřeně husté polévky.

    3. Rozdělte polévku do čtyř misek a vymáčkněte přímo na polévku puntíky z tuňákového krému.

    4. Pobavte se při zdobení polévky, obdivujte vzniklý efekt a vychutnejte si konečný výsledek.