Orecchiette s paprikami, tuňákem a rukolou

Složení

pro 4 porce:
350 g těstovin orecchiette
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 cibule
1 svazek lístků rukoly
40 g extra panenského olivového oleje
sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Přiveďte do varu velké množství vody. Když začne voda vřít, přidejte sůl a nasypte do vody těstoviny.

    2. Z paprik vykrojte stopky a semeníky a nakrájejte je na velké proužky. Poté nadrobno nakrájejte cibulku.

    Osmažte ji na pánvi na oleji, přidejte papriky, osolte a zprudka opékejte. Papriky často otáčejte, aby změkly.

    3. Uvařené orecchiette promíchejte s paprikou a šťávou z nich vypečenou, přidejte slitého tuňáka a lístky rukoly. Ihned podávejte.

    Tip šéfkuchaře:

    Pro výraznější chuť posypte hrstkou kapar.