Opékané špagety s tuňákem a cherry rajčátky

Složení

pro 4 porce:
350 g špaget
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
350 g cherry rajčátek
2 stroužky česneku
malá paprička
5 lžic olivového oleje
hrst listů čerstvé bazalky
sůl a čerstvě mletý pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Rajčátka rozpulte, bazalkové lístky hrubě nasekejte, česnek pokrájejte a tuňáka nechte odkapat.

    2. Špagety uvařte v osolené vodě podle návodu.

    3. Krátce osmahněte česnek a papričku na troše oleje ve velké pánvi. Přidejte pokrájená cherry rajčátka, bazalku a sůl. Chvíli opékejte, přidejte odkapané špagety a lehce promíchejte dohromady s kořením a rajčaty. Vše nechte lehce opéct na plameni, nakonec přidejte tuňáka a servírujte.

    Tip šéfkuchaře:

    Šťáva z rajčat v tomto receptu špagety „obalí“ nasládlou omáčkou, která jídlu dodá pravý italský šmrnc.