Mini muffiny Parmigiano s tuňákovým paté Rio Mare

Složení

na 12 muffinů:
2 balení tuňákového paté Rio Mare
120 g mouky
1 vejce
40 ml extra panenského olivového oleje
60 ml mléka
40 g strouhaného sýra parmigiano
1/2 sáčku sušených kvasnic na kynuté těsto
sůl a pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Paté tuňákový krém, tuňáková paštika

Objevte více

Příprava

    1. V míse vyšleháme elektrickou metlou vejce s troškou mléka, přidáme mouku, kvasnice a sýr parmigiano, ještě minutu šleháme. Osolíme, přidáme olivový olej a řádně opepříme.

    2. Směs nalijeme do 12 silikonových formiček vytřených troškou oleje, pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 12 minut, nebo do doby, kdy muffiny nabydou a zezlátnou.

    3. Muffiny necháme vychladnout, vyjmeme je z formiček, navrchu bohatě ozdobíme tuňákovým paté Rio Mare a dáme je na talíř.