Makarony s tuňákem a restovanou zeleninou

Složení

pro 4 porce:
350 g makaronů
160 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě
1 mrkev
1 cuketa
1 jarní cibulka
200 g cherry rajčat
40 g extra panenského olivového oleje
pár lístků petrželky
sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák ve vlastní šťávě

Objevte více

Příprava

    1. Přiveďte do varu velké množství vody. Nakrájejte jarní cibulku najemno, nakrájejte mrkev a cuketu na nudličky velikosti zápalky a rajčata rozkrájejte na poloviny.

    2. Do vařící vody přidejte sůl a nasypte do ní těstoviny. Ve velké pánvi nahřejte trochu oleje a přidejte česnek. Přidejte cibulku, mrkev a cuketu, pár minut zeleninu restujte a dochuťte solí.

    3. Slijte opečenou zeleninu, odstraňte česnek a vložte do pánve rozpůlená rajčata a 3 minuty smažte. Poté do pánve vraťte zeleninu a přidejte vařené a slité těstoviny. Minutu nechte vše na pánvi a přidejte scezeného a vidličkou rozmělněného tuňáka.

    4. Odstavte z plotny a dozdobte ručně natrhanou petrželkou.