Linguine s tuňákem, olivami a parmezánem

Složení

pro 4 porce:
350 g těstovin linguine
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
30 g vypeckovaných a nasekaných černých oliv
1 citrón s neošetřenou kůrou
50 g parmezánových hoblin
snítka čerstvé petrželky
1 kávová lžička omytých solených kapar
40 g extra panenského olivového oleje
sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Přiveďte do varu velké množství vody. Když začne voda vřít, přidejte do ní sůl. Přidejte těstoviny a vařte, dokud nejsou hotové.

    2. Nastrouhejte citrónovou kůru a nahrubo nasekejte petržel. Poté v misce smíchejte kousky slitého tuňáka, petržel, kapary, olivy a citrónovou kůru. Do takto připravené omáčky přidejte několik lžic vody, v níž se vařily těstoviny, přisypte slité těstoviny linguine, řádně promíchejte, ozdobte parmezánovými hoblinami a ihned podávejte.

    Tip šéfkuchaře:

    Nahraďte petržel špetkou oregana a velkým množstvím černého pepře.