Linguine s tuňákem, olivami a parmezánem
Složení
pro 4 porce:
350 g těstovin linguine
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
30 g vypeckovaných a nasekaných černých oliv
1 citrón s neošetřenou kůrou
50 g parmezánových hoblin
snítka čerstvé petrželky
1 kávová lžička omytých solených kapar
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
350 g těstovin linguine
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
30 g vypeckovaných a nasekaných černých oliv
1 citrón s neošetřenou kůrou
50 g parmezánových hoblin
snítka čerstvé petrželky
1 kávová lžička omytých solených kapar
40 g extra panenského olivového oleje
sůl
Stampa Ricetta
Příprava
1. Přiveďte do varu velké množství vody. Když začne voda vřít, přidejte do ní sůl. Přidejte těstoviny a vařte, dokud nejsou hotové.
2. Nastrouhejte citrónovou kůru a nahrubo nasekejte petržel. Poté v misce smíchejte kousky slitého tuňáka, petržel, kapary, olivy a citrónovou kůru. Do takto připravené omáčky přidejte několik lžic vody, v níž se vařily těstoviny, přisypte slité těstoviny linguine, řádně promíchejte, ozdobte parmezánovými hoblinami a ihned podávejte.
Tip šéfkuchaře:
Nahraďte petržel špetkou oregana a velkým množstvím černého pepře.