Krokety v rýžové strouhance s tuňákem a mozzarellou

Složení

pro 4 porce:
300 g rýže
1 cibule
1 litr vývaru
40 ml olivového oleje
200 g mozzarelly
1 balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
160 g
2 vejce
150 g krájených loupaných rajčat
1 litr vývaru
špetka oregana
olej na smažení mouka
podle chuti strouhanka
podle chuti sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Nakrájejte cibuli a osmahněte na pánvi s olivovým olejem. Přidejte 100 g krájených loupaných rajčat a oregano. Přidejte rýži, vývar a za častého míchání vařte, dokud se voda nevyvaří. Odstavte a zamíchejte celé vejce. Nechte vychladnout.

    2. Z tuňáka vylijte olej a z konzervy přesuňte do misky. Přidejte nakrájenou mozzarellu a zbytek krájených loupaných rajčat.

    3. Do dlaně si položte velkorysou lžíci studené rýže, přidejte trochu tuňáka s mozzarellou a umačkejte do koule tak, aby náplň zůstala uvnitř. Toto opakujte, dokud vám nedojdou ingredience.

    4. Zbývající vejce vykvrdlejte v misce se špetkou soli. Obalujte rýžové kuličky s tuňákem nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte ve velkém množství oleje, dokud nejsou zlatavé; položte je na ubrousek, který pohltí přebytečný olej.