Dýňové pyré s rozmarýnem s makrelovými filé

Složení

pro 4 porce:
2x 120 g balení Rio Mare grilované filety z makrely v extra panenském olivovém oleji
1 kg dýně
1 malý brambor
2-3 plátky cibule
2 větvičky rozmarýnu
zeleninový vývar
extra panenský olivový olej
sůl
růžový pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Grilované filety z makrely v extra panenském olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Brambory uvařte ve slupce v lehce osolené vařící vodě. Dýni rozkrojte na čtvrtiny, zabalte do alobalu a pečte v rozpálené troubě (180 °C) po dobu 20–25 minut, dokud není dýně jemná. Vyjměte dýni z trouby, odstraňte kůži a semena a nakrájejte na kousky.

    2. V hrnci smíchejte plátky cibule, snítku rozmarýnu a 5 lžic olivového oleje. Povařte při nízké teplotě bez smažení, abyste jemně sloučili chutě. Olej přefiltrujte přes sítko a odložte stranou.

    3. Oloupejte brambory, nakrájejte je na kostky a společně s dýní rozmixujte tyčovým mixérem. Postupně přidávejte aromatizovaný olej a zeleninový vývar. Výsledkem by měla být hustá smetanová konzistence.

    4. Dochuťte solí a ozdobte lžičkou smetany. Přidejte grilované makrely v extra panenském olivovém oleji a poté ozdobte větvičkami čerstvého rozmarýnu a několika kuličkami růžového pepře.