Brambory v papilotě s grilovanou makrelou

Složení

pro 4 porce:
4 velké brambory
2x 120 g balení grilované makrely v extra panenském olivovém oleji
150 g řeckého jogurtu
2 mrkve
2 malé cukety
1 kerblík nebo jinou aromatickou bylinku
několik snítek čerstvé pažitky
20 g extra panenského olivového oleje
černý pepř
vločky soli

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Grilované filety z makrely v extra panenském olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Brambory umyjeme a po jedné je zabalíme do alobalu. V troubě pečeme asi 45 minut, dokud nezměknou.

    2. Zatímco se brambory pečou, cuketu a mrkev nakrájíme na velmi jemné proužky, tzv. julienne, ochutíme olivovým olejem, solí

    a pepřem a necháme ji odpočívat, aby se spojily chutě. Pažitku a kerblík nasekáme nadrobno.

    3. Brambory rozbalíme a podélně rozkrojíme. Na půlku brambory dáme vždy lžíci jogurtu, ochucenou zeleninu a doprostřed pak filety z grilované makrely, navrch přidáme ještě trochu jogurtu. Dochutíme mletým pepřem, pažitkou a kerblíkem a podáváme.