Basmati rýže s tuňákem a dýní

Složení

pro 4 porce:
350 g rýže Basmati
1 dýňový plátek
2x 80 g tuňáka Rio Mare v extra panenském olivovém oleji
2 čerstvé jarní cibule
½ červené chili papričky
sůl
bílý pepř

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v extra panenském olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Zahřejte několik polévkových lžic olivového oleje v pánvi wok a usmažte česnek, nakrájenou jarní cibulku (odložte stonky) a nakrájenou chilli papričku. Přidejte dýni nakrájenou na kostky, sůl a vařte na středním ohni a v případě potřeby přidávejte trochu vody.

    2. Nasypte propranou rýži do půl litru slané vroucí vody, snižte plamen, přidejte lžíci oleje a pokračujte ve vaření, dokud není Basmati "al dente" (voda by měla být zcela absorbována).

    3. Jakmile uvaříme, prohřejte rýži v pánvi wok spolu s dýní, přidejte část odkapaného tuňáka a nechte absorbovat chuť.