PŘÍPRAVA

45 minut

OBTÍŽNOST

střední

DOBA VAŘENÍ

30 minut

POČET PORCÍ

2 porce

SDÍLEJTE RECEPTY

Dejte vědět svým přátelům


SLOŽENÍ

2 konzervy tuňáka Rio Mare Natura po 60 g

vařená čočka 150 g

1 cibule

2 brambory

1 rajče

50 g listů špenátu

1 lžíce dýňových a slunečnicových semínek

extra panenský olivový olej 30 g

2 plátky rustikálního chleba

sůl

POUŽITÝ PRODUKT

Stampa ricetta

DOPORUČENÁ KONZUMACE:

Oběd nebo večeře po tréninku

POSTUP

1   Cibuli nakrájejte na tenké plátky, oloupejte a nakrájejte brambory a rajčata.

2   Cibuli opečte v hrnci s olejem, přidejte nakrájená rajčata, nechte zhnědnout, přidejte brambory, přidejte trochu vody a vařte asi 20 minut.

3   Doplňte čočkou a špenátem, ochuťte solí a vařte ještě 5 až 6 minut.

4   Vložte uvařenou čočku do misky, přidejte tuňáka a semínky, podávejte s plátky toastového chleba.


DOBROU CHUŤ!

Stampa ricetta Stampa ricetta

NUTRIČNÍ HODNOTY

Bílkoviny

27g

Kalorie

496Kcal

Sacharidy

60g

Tuky

15g

POSTUP PŘÍPRAVY

Krok 1

Krok 2

Krok 3


Nejdůležitější je, aby člověka bavilo to, co dělá. Mě baví makat, až to bolí, a odměnou jsou pak závody, kde se tu dřinu snažím prodat.

Ondřej Tunka
kajakář

Recepty našich sportovců

 
Čočka a brambory dušené s tuňákem

 
Kuskus s tuňákem a zeleninou („to go“)

 
Salát s tuňákem, zeleninou a ovocem („to go“)

 
Svačina: Cizrnové placky s tuňákem a paprikou

 
Svačina: Sendviče s tuňákem a vařeným vejcem

 
Těstoviny s tuňákem, rajčaty a vlašskými ořechy