Tuňákový rybníček – Vitello tonnato

Složení

pro 4 porce:
600 g telecího masa
160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
½ mrkve
1 stonek celeru
¼ cibule
1 sklenice neslazeného jogurtu
40 g extra panenského olivového oleje
1 lžička kaparů
sůl podle chuti
1 stroužek česneku
20 g másla
20 g extra panenského olivového oleje
několik snítek čerstvé majoránky
sůl

Stampa Ricetta

sdílet recept

Použitý produkt

Tuňák v olivovém oleji

Objevte více

Příprava

    1. Vložte maso do kastrolu s nakrájenou zeleninou, přidejte vodu v množství, aby bylo maso i zelenina ponořeno, ochuťte solí, zakryjte pokličkou a vařte asi jednu hodinu. Vařte vejce v hrnci vroucí vody po dobu 8 minut.

    2. Ochlaďte pod tekoucí studenou vodou a oloupejte.

    3. Vyndejte uvařené maso, vložte na prkénko a nechte vychladnout.

    4. Do mixéru vložte vejce natvrdo, kapary, dobře odkapaného tuňáka, uvařenou zeleninu a olivový olej a směs mixujte dohromady. Nastavte omáčku malým množstvím vývaru z masa, aby byla směs krémovější.

    5. Nakrájejte maso na jemné plátky a servírujte na 4 talířích.

    6. Přelijte maso vrstvou omáčky k vytvoření malého jezírka a ozdobte okraje listy salátu.

    Tip šéfkuchaře: Jak se zbavit dětí?

    Žába v cylindru: 4 natvrdo vařená vejce, 4 špenátové listy, 4 dřevěné špejle, 8 stroužků, jeden malý nůž a spoustu fantazie.

    Pro přípravu žáby v cylindru, nařežte mrkev na plátky o tloušťce 1-2 cm v tlustší části a 1 cm v tenčích částí mrkve. Pak spojte párátkem tenčí a silnější plátek, takže výsledek vypadá jako cylindr. Z uvařeného vejce vykrojte široká ústa, pomocí dvou hlaviček koření hřebíčku vytvořte oči. A žába je připravena!